Chicago wint, Boston verliest plaats twee aan Miami

Chicago Bulls lijkt onbedreigd af te stevenen op de nummer 1-positie in de Eastern Conference. De Bulls wonnen, zij het moeizaam, ook het uitduel tegen Detroit Pistons (101-96) en hebben nu een voorsprong van drie duels op de twee kemphanen Miami Heat en Boston Celtics. Met nog zeven duels te gaan lijkt het onwaarschijnlijk dat Chicago deze voorsprong nog uit handen geeft.

Het zou voor het eerst sinds 1998 zijn dat de Bulls het beste resultaat in het oosten neerzetten. Toen speelden Michael Jordan en Scottie Pippen nog voor de Bulls en werd voor de zesde keer in de jaren negentig de NBA-titel gepakt. Of Derrick Rose en co dit jaar al het kampioenschap kunnen winnen zal nog moeten blijken, maar dat de Bulls in de komende jaren weer echt meedoen is een ding wat zeker is.

Ondertussen vechten Boston en Miami om plaats twee. En de Celtics leden in die strijd een pijnlijke nederlaag tegen Atlanta Hawks. Op bezoek in Atlanta ging Boston met 83-88 onderuit en is hiermee de twee plaats in het oosten kwijt aan Miami. De Heat waren tegen Minnesota Timberwolves duidelijk een maatje te groot en wonnen onder aanvoering van de Big Three met 111-92. Beide teams hebben evenveel verliespartijen, maar Miami heeft een duel meer gespeeld.

De definitieve beslissing over wie de plek voor zich opeist, en daarmee het thuisvoordeel heeft mochten de twee teams elkaar tegenkomen in de tweede ronde van de playoffs, zal waarschijnlijk komen op 10 april. Dan gaan de Celtics op bezoek bij de Heat.

Lees ook:Thunder in Miami te sterk voor Heat
Lees ook:Nets verrassend te sterk voor Celtics
Lees ook:Bulls, Celtics boeken 50e seizoenszege
Lees ook:Boston zet Heat opzij en slaat aanval af
Lees ook:Lakers, Celtics winnen topduels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.