Boston verslaat Lakers, Heat langs Thunder

Het was een goede dag voor de topteams in de Eastern Conference. Nummer één in het oosten Boston Celtics won de clash met Los Angeles Lakers, de nummer twee uit de Western Conference: 109-96. Miami Heat, nummer drie in het oosten, versloeg zondagavond in een boeiend duel nummer vier in het westen Oklahoma City Thunder: 108-103.

Boston op bezoek in Los Angeles bij de Lakers. Een re-match van de NBA-finale van vorig jaar, gewonnen door de Lakers. De twee meest succesvolle teams uit de historie van de NBA tegenover elkaar (gezamenlijk goed voor 33 titels). Dat staat garant voor spektakel. En dat kwam er ook. Lakers-sterspeler Kobe Bryant kwam tot 41 punten, Paul Pierce scoorde er 32 voor de Celtics, er waren de nodige opstootjes, maar in de laatste paar minuten bleken de Celtics toch het meest effectief.

Op bezoek in Staples Center voerde Boston eigenlijk het hele duel de boventoon, maar de Lakers konden, onder aanvoering van Bryant, telkens antwoorden. Tot die laatste paar minuten. De Lakers misten te veel schoten, de Celtics verdedigden ijzersterk en bleven wel scoren. De laatste minuut hield Lakers-coach Phil Jackson al zijn vijf starters op de bank, de ultieme overgave. Na twee titels op rij, lijkt een derde opeenvolgende titel te hoog gegrepen voor de wisselvallige Lakers.

Ondertussen lijkt Miami Heat zijn zaakjes ook weer op orde te hebben. Na vijf nederlagen in zes duels won Miami, onder leiding van de drie SuperVrienden, zijn tweede duel op rij. Voor het eerst sinds 12 januari stonden LeBron James, Dwyane Wade en Chris Bosh weer gezamenlijk op het veld. Door blessures misten alledrie de spelers enkele duels. Tegen Oklahoma was hun inbreng, 32 punten voor Wade (en ook maar liefst negen (!) turn-overs), 23 punten voor LeBron (en 13 assists, vier rebounds, vier steals, drie blocks) voldoende om de zege binnen te slepen.

Overige wedstrijden NBA zondag:

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 87-103

Denver Nuggets – Philadelphia 76ers 99-110

Detroit Pistons – New York Knicks 106-124

New Orleans Hornets – Phoenix Suns 102-104

Lees ook:Boston Celtics verrassend onderuit bij Bobcats
Lees ook:Nets verrassend te sterk voor Celtics
Lees ook:Heat zetten Celtics in Boston opzij in overtime
Lees ook:Celtics als eerste zeker van NBA-playoffs
Lees ook:Celtics geven Cavaliers geen kans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.