Bulls pijnlijk onderuit tegen Hawks

Chicago Bulls heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de Eastern Conference tegen Atlanta Hawks pijnlijk verloren. In eigen huis kwamen de als eerste geplaatste Bulls in het vierde kwart tekort tegen de sterk spelende Hawks: 103-95. Joe Johnson werd topscorer met 34 punten terwijl Derrick Rose niet verder kwam dan 24 punten, weliswaar vergezeld met 10 assists. De Hawks leiden de serie nu met 1-0.

Het was de avond van Johnson, die van de zomer nog in de belangstelling stond van de Bulls. De thuisploeg merkte nu waarom ze hem wilden hebben. De nummer 2 scoorde al zijn vijf driepunters en leidde de Hawks in de laatste periode met tien punten naar de zege. Aan de andere kant had Rose niet echt zijn avond. Hij scoorde zijn eerste punten pas op de helft van het tweede kwart, miste zijn eerste zeven schoten en bij rust had hij twee van zijn tien schoten geraakt. Daarnaast blesseerde hij zich met nog twee seconden op de klok aan zijn linkerenkel. Dezelfde enkel die hij eerder al blesseerde tegen Indiana Pacers. Naar eigen zeggen is hij gewoon fit voor het tweede duel.

Opvallend was de nederlaag vooral gezien de ijzersterke defensie die de Bulls normaal gesproken hebben. De Hawks schoten echter meer dan vijftig procent van hun schoten raak, waarvan zeven van de 13 driepunters. Na het verlies klonk zelfs enige twijfel in de stem van de sterspeler van de Bulls. “Ik hoop dat we op niet te laat wakker worden en dat we klaar zijn voor de volgende wedstrijd”, stelde Rose. Is dat een vraag? Als de leider van dit team, MVP-kandidaat nummer één Rose, dit al niet zeker weet, hoe zit het dan met de rest van het team.

Woensdag is de tweede wedstrijd in de serie tussen de twee teams. In Chicago zullen de Bulls proberen om de stand gelijk te trekken. De Hawks moeten in elk geval rekenen op een betere Rose en een sterkere defensieve prestatie.