Bulls stellen orde op zaken tegen Hawks

Chicago Bulls heeft orde op zaken gesteld in de serie tegen Atlanta Hawks. De als nummer één geplaatste Bulls wonnen de tweede wedstrijd in de halve finale van de Eastern Conference. In eigen huis werd revanche genomen op de nederlaag in het eerste duel: 86-73. Derrick Rose, de kersverse MVP, was met 25 punten, 10 assists en 6 rebounds wederom van grote waarde voor zijn team, ondanks acht turnovers. De stand in de serie is nu 1-1.

Het was geen hoogstaande wedstrijd met spectaculair spel. Rose scoorde weliswaar 25 punten, maar had daar 27 schoten voor nodig. Hij raakte er slechts 10. En de guard was niet de enige die niet met scherp schoot bij de Bulls. Het team raakte slechts 39 procent van de schoten. Echter, verdedigend klopte wel alles bij de Bulls, of aanvallend klopte er niets bij de Hawks. Hoe dan ook, alles wat in het eerste duel goed ging voor Atlanta ging nu mis. De Hawks kwamen niet verder dan een schotpercentage van 33 (!) procent.

“Onze grootste tegenstander waren we zelf”, stelde Hawks-coach Larry Drew na afloop. “Toen onze schoten niet vielen raakten we in paniek.” Joe Johnson, die niet verder kwam dan 16 punten, was teleurgesteld. “Dit is een pijnlijke nederlaag. Het was een wedstrijd waarvan ik dacht de we die hadden kunnen winnen en met een 2-0 voorsprong naar huis hadden terug kunnen keren” Morgen krijgen de Hawks alweer de kans om zich te revancheren, als  de derde wedstrijd in de serie gespeeld. De Bulls komen dan op bezoek in Atlanta.

Lees ook:Hawks trekken stand gelijk met Bulls
Lees ook:Rose, Bulls met één been in conference finale
Lees ook:Bulls pijnlijk onderuit tegen Hawks
Lees ook:Bulls naar conference finale ten koste van Hawks
Lees ook:Duel v/d dag: Bulls @ Hawks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.