James bezorgt Heat zege op Bulls

Miami Heat heeft de tweede wedstrijd tegen Chicago Bulls in de finale van de Eastern Conference gewonnen. In het vijandige United Center waren de Heat, onder aanvoering van LeBron James, met 85-75 te sterk. Hiermee revancheerden de Heat zich voor het pijnlijke verlies in de eerste wedstrijd. Het is voor Miami dit seizoen de eerste keer in vijf pogingen dat het van Chicago wint. Miami trekt de stand in de serie door de zege gelijk: 1-1.

Zoals verwacht kwamen James en Dwyane Wade sterk voor de dag na hun matige prestatie in het eerste duel tegen de Bulls. James kwam tot 29 punten, 10 rebounds, 5 assists en 3 steals. Wade scoorde 24 punten, pakte 9 rebounds en blokte twee schoten. Onverwachtse hulp kregen de twee van Udonis Haslem, die op 13 punten eindigde. Derrick Rose en zijn Bulls kwamen offensief nooit in hun ritme, mede dankzij sterk verdedigen van Miami. Rose raakte slechts 7 van zijn 23 schoten en Chicago had een schotpercentage van 34 procent, en vijftien procent vanaf de driepuntslijn.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk wat er op het spel stond voor Miami. Het team speelde getergd, nadat ze in de media de dagen na het verlies van de eerste wedstrijd al afgeschreven leken te zijn. Maar ondanks de wetenschap dat de sleutel lag in het voorkomen van offensieve rebounds voor Chicago, lukte het de Heat toch niet om de tegenstander hiervan te weerhouden. De Bulls pakten 17 offensieve rebounds, tegen 10 voor de Heat. Dit zorgde ervoor dat het duel gelijk op ging. Miami schoot veel effectiever, maar Chicago kreeg zoveel tweede kansen dat de score gelijk bleef.

In het derde kwart leken de Heat dan eindelijk uit te lopen, toen ze onder aanvoering van Haslem tien punten op rij maakten. De voorsprong van elf punten haalde het einde van de derde periode echter niet en de teams gingen het vierde kwart in met een verschil van zes punten in het voordeel van Miami: 71-65. De laatste periode ging het alleen maar om de defensieve kracht van beide teams. In bijna acht minuten kwamen ze niet verder dan tien punten, acht voor Chicago en twee voor Miami, en bijna drie minuten zonder score.

Toen vond LeBron James het genoeg geweest. Net als tegen Boston Celtics, toen hij de laatste tien punten van het duel scoorde, nam hij het heft bij een gelijke stand van 73-73 in handen. Met iets meer dan vier minuten te gaan maakte hij een driepunter, gevolgd door drie jump schoten. Tussendoor maakte Wade nog drie vrije worpen. Hiermee was het lot van de Bulls bezegeld en kregen de Heat waar ze voor kwamen, een uitoverwinning.

De derde wedstrijd in de confrontatie tussen de als eerste geplaatste Bulls tegen de als tweede geplaatste Heat vindt plaats in Miami. Zondag zullen de Heat voor eigen publiek proberen om de voorsprong uit te breiden.

Eén reactie op “James bezorgt Heat zege op Bulls

1. Bato

ik had altijd als hoge verwachtingen van Haslem, hopelijk blijft het niet bij deze 1 hit wonder wedstrijd van hem!!!