Heat in thriller langs Bulls

Miami Heat heeft de vierde wedstrijd in de finale van de Eastern Conference tegen Chicago Bulls gewonnen. In de eigen America Airlines Arena waren de Heat onder aanvoering van LeBron James een maatje te groot. Derrick Rose en co leken lange tijd op weg naar een overwinning, maar moesten in overtime capituleren: 101-93. James speelde een sterke wedstrijd en was goed voor 35 punten, 6 rebounds, 6 assists, 3 blocks en 2 steals. Miami is door de zege nog steeds ongeslagen voor eigen publiek en heeft in de serie een voorsprong van 3-1 op de Bulls.

En uitgerekend Dwyane Wade bracht de beslissing in overtime. De guard van Miami had een slechte avond, raakte maar vijf van zijn zestien schoten, maar was in overtime toch belangrijk voor zijn ploeg. Zowel in verdedigend opzicht (met twee blocks en een steal) als aanvallend (met zes van zijn in totaal veertien punten). De belangrijkste score maakte hij met nog een minuut op de klok. Eerst stal hij de bal van Rose, om daarna drie man het nakijken te geven en de bal in het net te leggen voor een voorsprong van zes punten (95-89).

Wade was na afloop blij als een kind. “Ik heb gisteravond nog een paar uur getraind. Maar het liep niet. Mijn teamgenoten gaven me echter elke keer vertrouwen en zeiden dat ik het belangrijkste punt zou maken. Eindelijk vielen de schoten.”

In reguliere speeltijd hadden de Bulls lange tijd  de overhand. In het derde kwart had de ploeg continu een voorsprong op Miami en stond aan het begin van het vierde kwart na een rake vrije worp van Rose, die wederom geen geweldig duel speele en 23 punten maakte (8 van de 27 schoten), op een voorsprong van zes punten. Het bleek een nietszeggende voorsprong, want de volgende negen punten werden gescoord door de Heat. Daarna ging het gelijk op tot aan de slotseconden van het duel en kregen Rose (tweemaal een gemist schot) en James (aanvallende fout) de kans om het duel te beslissen, maar beiden faalden.

Uiteindelijk zat het verschil in de hoeveelheid vrije worpen die de Bulls de Heat toestonden. Maar liefst 38 keer stonden de Heat op de vrije worp lijn, 32 keer werd een punt gescoord. Na 6 gemiste schoten op 14 pogingen werden alle 24 volgende vrije worpen geraakt. De Bulls kwamen niet verder dan 17 van de 22. Daarnaast eindigde de Bulls op maar liefst 22 turnovers tegen 16 voor de Heat.

Het vijfde duel staat op donderdag op het programma. De Bulls kunnen de achterstand dan voor eigen publiek terugbrengen tot één duel. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Chicago in de komende drie duels allemaal gaat winnen. Hiermee lijkt een herhaling van de NBA-finale van 2006, Dallas Mavericks tegen Miami Heat, bijna een zekerheid. Toen kwam Dallas met 2-0 voor om vervolgens door toedoen van een ontketende Wade vier duels op rij te verliezen.

Lees ook:Pacers stoppen zegereeks Bulls
Lees ook:Chicago Bulls verslaan Miami Heat
Lees ook:Bulls overklassen Heat in eerste duel
Lees ook:James bezorgt Heat zege op Bulls
Lees ook:Heat verpletteren Grizzlies voor tweede zege op rij

Eén reactie op “Heat in thriller langs Bulls

  1. Bato

    aaah de Heat is weer bezig. Mooi om te zien. Jammer van de Bulls maar volgend jaar meer geluk(en volgend jaar komen de Knicks ook verder)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.