Lakers verslaan Mavericks in Dallas

Los Angeles Lakers hebben zaterdagavond een belangrijke zege behaald op concurrent Dallas Mavericks. De Lakers beslisten de topper in de Western Conference nipt in hun voordeel: 96-91. Andrew Bynum was met 22 punten en 15 rebounds de grote man bij de Lakers. Kobe Bryant raakte slechts zes van zijn twintig schoten en eindigde op 16 punten.

Jason Terry had op een stand van 92-89 in het voordeel van de Lakers met nog 14 seconden te gaan de mogelijkheid om Dallas in de wedstrijd te houden. Hij miste een gemakkelijke lay-up. Hierna scoorden de Lakers nog vier vrije worpen, miste Terry een driepunter en was de wedstrijd gespeeld.

De overwinning betekende de 600e zege voor Phil Jackson als coach van de Lakers. Jackson is de vijfde coach in geschiedenis die 600 of meer zeges met één franchise behaalt. Jerry Sloan (Utah Jazz), Red Auerbach (Boston Celtics), Red Holzman (New York Knicks) en Gregg Popovic (San Antonio Spurs) gingen hem voor.

Diezelfde Spurs, leider in de Western Conference, lieten geen steek vallen. De ploeg van coach Popovich was op  bezoek bij Houston Rockets met 115-107 te sterk. Het was de derde zege op rij voor de Spurs. Tony Parker en Manu Ginobili waren gezamenlijk goed voor 40 punten, maar de kracht van de Spurs zat hem voornamelijk in de teamprestatie. Acht van de tien spelers scoorden tien of meer punten tegen de Rockets.

Lees ook:Mavericks verrassen Lakers in Staple Center
Lees ook:Lakers-dynastie ten einde door Mavericks
Lees ook:Titelverdediger Lakers op rand van uitschakeling
Lees ook:Spurs in Orlando naar eerste uitzege, Clippers langs Mavs
Lees ook:Mark Jackson nieuwe coach Warriors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.