Lakers, Mavericks gewoon naar tweede ronde

Los Angeles Lakers en Dallas Mavericks hebben uiteindelijk toch ´gewoon´ de tweede ronde bereikt in de Western Conference. Na vier moeizame wedstrijden in de eerste ronde van de playoffs waren de laatste twee duels een relatief eenvoudige prooi voor de twee ervaren teams. Lakers waren met 4-2 te sterk voor New Orleans Hornets, dat in de laatste wedstrijd sterspeler Chris Paul helaas niet zag schitteren. Kobe Bryant daarentegen wel. De Mavs waren een maatje te groot voor Portland Trail Blazers, ook daar werd het 4-2.

Paul had er van tevoren nog alle vertrouwen in dat de Hornets zouden kunnen stunten tegen de Lakers. Maar zelfs in eigen huis kwam het er niet van. De Hornets verloren ruim met 98-80. Paul kwam maar tot 10 punten en slechts 1 punt in de eerste helft. Hij kwam weliswaar tot elf assists, maar ook 5 turnovers en leverde allesbehalve de prestatie die zijn team nodig had voor een eventueel zevende duel. Bryant daarentegen wel. Met 24 punten werd hij topscorer van de avond en leidde zijn team naar een tweestrijd met de Mavericks.

Dallas was onder aanvoering van Nowitzki en Jason Terry ook wederom te sterk voor de Trail Blazers. Hiermee kwam een slap einde aan een serie die na vier duels heel spannend leek te worden. De Trail Blazers kwamen terug van een 2-0 achterstand en leken de Mavericks voor de zoveelste keer slapeloze nachten te gaan bezorgen in een playoff serie, maar meer zat er niet in. Nowitzki scoorde in de 103-96 overwinning 33 punten en Terry kwam tot 22 punten en de Mavs pakten in Portland de beslissende zege.

De twee teams staan maandag voor het eerst tegenover elkaar. Staples Center in Los Angele is de plaats van handeling voor he eerste duel.

Lees ook:Trail Blazers ook zeker van playoffs
Lees ook:Mavericks herstellen zich tegen Trail Blazers van nederlaag
Lees ook:Playoffs Dag 12: D-day voor Hornets, Magic, Trail Blazers
Lees ook:Bulls winnen weer, Magic onderuit zonder Howard
Lees ook:Lakers in overtime naar tweede plaats Westen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.