Lakers kansloos tegen Grizzlies

Los Angeles Lakers heeft zondagavond (lokale tijd) een pijnlijke nederlaag geleden tegen Memphis Grizzlies. Het laaggeklasseerde Memphis was op bezoek in Staples Center met maar liefst 104-85 te sterk. Het was de derde nederlaag die Kobe Bryant en co om de oren kregen in vier duels.

Bryant probeerde in het derde kwart de zaken nog recht te zetten en kwam tot zestien punten en de achterstand van de Lakers was nog maar twee punten. Maar de rest van het team reageerde niet op de impulsen van Bryant. De vier andere starters (Fisher, Gasol, Artest en Bynum) kwamen gezamenlijk tot slechts 24 punten tegen 28 van Bryant.

Na het duel was coach Phil Jackson niet te spreken over de prestatie van de regerend tweevoudig kampioen. Zowel offensief als defensief was het slecht wat zijn team had laten zien, betoogde hij. Ook plaatste hij een kanttekening bij de prestatie van Bryant, die misschien zijn teamgenoten meer in het duel had moeten betrekken.

De Lakers staan nu vierde in de Western Conference en verliezen steeds meer terrein op leider San Antonio Spurs en Dallas Mavericks. Het seizoen is nog lang niet verloren, daarvoor zijn de Lakers veel te getalenteerd, maar het is duidelijk dat Jackson en zijn team nog een hoop werk te doen hebben.

Ondertussen gingen de Mavericks en Boston Celtics gewoon verder met winnen. De Mavs wonnen, zonder sterspeler Dirk Nowitzki en Caron Butler, met moeite van Cleveland Cavaliers: 104-95. Shawn Marion en DeShawn Stevenson combineerden voor 43 punten. Boston, waar guard Rajon Rondo na zeven gemiste duels weer terugkeerde in de basis, was met 93-79 te sterk voor Toronto Raptors. Paul Pierce was met dertig punten de grote man bij de Celtics.

Overige uitslagen NBA zondag:

Indiana Pacers – New York Knicks 92-98

Atalanta Hawks – Los Angeles Clippers 107-98

Houston Rockets – Portland Trail Blazers 85-100

Phoenix Suns – Sacramento Kings 89-94

Lees ook:Lakers hard onderuit tegen Magic
Lees ook:Ontketende James en Heat verslaan Lakers
Lees ook:Phil Jackson – Foto v/d dag (09|05)
Lees ook:Lakers verslaan Mavericks in Dallas
Lees ook:Mavericks verrassen Lakers in Staple Center

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.