Onderhandelingen lockout NBA nog zonder resultaat

De NBA , de eigenaren en de spelersvakbond zaten na een maand zonder onderhandelingen eindelijk weer om tafel. Zes uur duurde de ontmoeting, die plaatsvond in New York. Resultaat leverden de gesprekken nog niet op, maar beide partijen lieten na afloop weten doordrongen te zijn van het belang om tot een overeenkomst te komen. “Ik heb geen behoefte om nog langer te praten over onze verschillende opvattingen, we zijn het namelijk eens over het feit dat er een oplossing moet komen, dat niemand gebaat is bij een uitgesteld seizoen en dat we weten hoe groot de impact is als we niet op één lijn komen”, stelde NBA-official Adam Silver na afloop.

Over eventuele nieuwe ontmoetingen wilden beide partijen geen uitspraken doen. Het lijkt erop dat de NBA en de unie meer privacy willen rondom de onderhandelingen en daarom geen gevoelige uitspraken meer willen doen in de media, zoals dat de afgelopen weken van beide kanten wel regelmatig het geval was. Een ding is zeker en dat is dat er nog geen nieuwe voorstellen op tafel liggen. Het laatste voorstel dateert van eind juni door de unie, de eigenaren en de NBA hebben hier nog niet op gereageerd.

Hoe het de komende weken gaat verlopen is een raadsel, maar de partijen hebben niet veel tijd meer om het seizoen te redden. Ondanks het besef aan beide kanten dat er iets moet gebeuren zit er nog een groot verschil in de opvattingen, voornamelijk over de hoogte van de spelerssalarissen en het vaste salarisplafond dat de eigenaren in willen voeren. Een vergelijking met 1998, toen de NBA voor de eerste en enige keer een lockout kende die ook daadwerkelijk zorgde voor de afgelasting van wedstrijden, laat zien dat er nog ongeveer een maand speling is. Toentertijd werden de trainingskampen op 24 september afgeblazen en de eerste wedstrijden in het voorseizoen op 6 oktober.

 

Lees ook:NBA, spelersunie onderhandelen donderdag verder
Lees ook:NBA, spelers weer om tafel voor lockout
Lees ook:Partijen lijken dichter bij oplossing lockout
Lees ook:Partijen bereiken principeakkoord in lockout NBA
Lees ook:Lockout NBA komt steeds dichterbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.