NBA, spelersunie onderhandelen donderdag verder

Het lijkt erop dat de NBA, de eigenaren en de spelersunie inderdaad inzien dat er zo snel mogelijk een oplossing moet komen voor de lockout in de grootste en belangrijkste basketbalcompetitie van de wereld. Na een vijf uur durende onderhandelingsronde zitten beide partijen donderdag weer om tafel. Het is voor het eerst sinds de lockout per 1 juli van start ging dat de betrokkenen meerdere sessies achter elkaar plannen. Tot de meeting van vandaag hadden de partijen pas twee keer eerder met elkaar gesproken.

Of er schot in de zaak zit en de gesprekken tussen NBA-voorzitter David Stern, Adam Silver aan de ene kant en Derek Fisher en Billy Hunter aan de andere kant, ook daadwerkelijk ergens toe hebben geleid is niet bekend. Beide partijen wilden, zoals eerder al aangegeven, geen uitspraken doen over de zaken die binnen met elkaar zijn besproken. Het enige dat Hunter kwijt wilde is dat er nog genoeg tijd is om tot een deal te komen zonder dat er wedstrijden van het oorspronkelijke competitieschema verloren gaan.

Volgens het huidige schema gaan de trainingskampen per 1 oktober van start en volgen de eerste wedstrijden in het voorseizoen vanaf 9 oktober, wanneer Memphis Grizzlies op bezoek zouden moeten gaan bij Orlando Magic. Dinsdag 1 november zou de eerste dag van het nieuwe seizoen moeten worden. Er staan dan drie duels op programma. NBA-kampioen Dallas Mavericks ontvangt dan het Chicago Bulls van regerend MVP Derrick Rose, Houston Rockets gaat op bezoek bij Utah Jazz en Oklahoma City neemt het in Staples Center op tegen Kobe Bryant en Los Angeles Lakers.

Lees ook:Partijen bereiken principeakkoord in lockout NBA
Lees ook:Partijen onderhandelen verder over lockout
Lees ook:NBA last trainingskampen en duels voorseizoen af
Lees ook:De lockout – de stand van zaken
Lees ook:NBA, spelers weer om tafel voor lockout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.