Playoffs Dag 20: Zware opgave voor Lakers in Dallas

Los Angeles Lakers wacht vanavond in de derde wedstrijd van de halve finale in de Western Conference tegen Dallas Mavericks de zware opgave om zich terug te vechten in de serie. Na twee verloren duels in Staples Center gaan Kobe Bryant en co nu op bezoek in Dallas. Twee duels op vijandig terrein met een 2-0 achterstand. Bryant zelf weet het recept voor een zege: “We moeten rustig blijven, niet in paniek raken. We moeten gefocust zijn op onszelf en de fouten die we maken.”

Een ding is in elk geval zeker: de Lakers zullen het duel zonder Ron Artest spelen. Die is geschorst naar aanleiding van een grove, maar domme, fout in duel twee tegen Jose Barea met nog 25 seconden op de klok. Bij de Lakers is iedereen er van overtuigd dat Artest node gemist zal worden. En gegeven de twijfels die al aanwezig waren bij het team van coach Phil Jackson is dat geen goed teken. Om guard Derek Fisher te quoten: “We zijn niet blij met de positie waar we ons nu in bevinden. Dit zijn we niet gewend. Maar het is zoals het is, het enige wat we kunnen doen is ons hier als team doorheen te vechten.”

De tweede wedstrijd van de avond gaat tussen Chicago Bulls en Atlanta Hawks, de serie in de halve finale van de Eastern Conference. In Atlanta hopen de Bulls de overwinning in het tweede duel een goed vervolg te geven. Maar de Hawks zijn overtuigd van hun eigen kracht en weten zich gesteund door het thuispubliek. Guard Jamal Crawford is niet bang voor de Bulls na de matige prestatie van zijn team in de 86-73 nederlaag: “Als dit het beste is wat de Bulls hebben te bieden, hoeven we ons geen zorgen te maken. Zo slecht als we speelden stonden we met vier minuten op de klok toch maar zes punten achter. We hebben kansen gehad, maar ze alleen niet gemaakt. Nu spelen we thuis en moeten we de klus klaren.”

Derrick Rose weet wat zijn team te wachten staat. “Het wordt alleen maar zwaarder. We moeten zorgen dat we op het juiste moment de belangrijke punten blijven scoren. En daarnaast weten we dat we elke wedstrijd beter kunnen worden, we kunnen altijd een stapje meer zetten.” Vanavond zal blijken of de Bulls daar inderdaad toe in staat zijn.

Lees ook:Artest nu officieel Metta World Peace
Lees ook:Duel v/d dag: Bulls @ Hawks
Lees ook:Lakers verliezen ook tweede thuisduel tegen Mavericks
Lees ook:Rose leidt Bulls in slotseconden langs Lakers
Lees ook:Bryant, Lakers pakken zege op Hornets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.