Lakers verliezen ook tweede thuisduel tegen Mavericks

De basketballers van Los Angeles Lakers lijken de weg kwijt. Na het verlies in het eerste duel in de halve finale van de Western Conference werd woensdagavond ook de tweede wedstrijd tegen Dallas Mavericks verloren. In het eigen Staples Center zagen de toeschouwers hoe de Mavs de sterren van coach Phil Jackson een gevoelige nederlaag toebrachten: 93-81. Dirk Nowitzki was natuurlijk weer belangrijk voor de Mavs met 24 punten. Dallas leidt in de serie nu met 2-0.

Het is nu echt alarmfase 1 voor de Lakers, de kampioen van de afgelopen twee jaar. Een tweede three-peat is op dit moment ver weg voor Kobe Bryant en co. Voor het duel waren er al twijfels bij de Lakers. En twijfel is geen goede raadgever. “Ik denk dat iedereen bij ons op dit moment onzeker is en geen vertrouwen heeft”, was het veelzeggende commentaar van Lakers-center Andrew Bynum na afloop van het duel.

Op zich speelden de Lakers helemaal niet zo slecht, het enige probleem was dat de driepunters niet wilden vallen. Normaal raken de Lakers op zijn minst rond de dertig procent van hun pogingen. Nu slechts tien procent: twee van de twintig driepunters. Tel er vier bij op en er is overtime nodig om de wedstrijd te beslissen. In het vierde kwart leken de Lakers nog terug te komen. Met zeven minuten op de klok was de stand 75-69. Dallas gooide daarna met negen opeenvolgende punten echter vakkundig de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot.

Nowitzki en zijn Mavs zitten op rozen. De voormalige MVP (in 2007) waakt echter voor teveel optimisme. “De serie is verre van over. Het begint nu pas. Ik heb wel eens eerder op 2-0 voor gestaan en uiteindelijk toch verloren.” In de NBA-finale in 2006 stond Dallas met 2-0 voor tegen Miami Heat toen Dwyane Wade het op zijn heupen kreeg en de Heat vier opeenvolgende overwinningen en de titel schonk. Nowitzki: “We moeten scherp blijven, het publiek voor ons winnen en dan zorgen dat we die belangrijke derde zege pakken.”

Het is de eerste keer sinds de NBA-finale in 2008 tegen de Celtics dat de Lakers op een 2-0 achterstand staan. Die serie verloren ze met 4-1. Los Angeles zal nu alles op alles moeten zetten om op bezoek bij de Mavs de stand weer gelijk te trekken. De twee duels in Dallas staan morgen en zondag op het programma. De historische statistieken spreken niet in het voordeel van de Lakers:  in de achttien keer dat Los Angeles in de geschiedenis op 2-0 achterstand kwamen werd de serie zestien keer verloren.

Lees ook:Titelverdediger Lakers op rand van uitschakeling
Lees ook:Lakers-dynastie ten einde door Mavericks
Lees ook:Mavericks pakken nipte zege op Heat
Lees ook:Mavericks fans – Foto v/d dag (07|06)
Lees ook:Lakers, Mavericks gewoon naar tweede ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.