Bulls naar conference finale ten koste van Hawks

Chicago Bulls heeft zich verzekerd van de finale in de Eastern Conference. Op bezoek in Atlanta waren Derrick Rose en co duidelijk een maatje te groot voor de thuisspelende Hawks. Wedstrijd zes leverde een eenvoudige zege op voor de Bulls: 93-73. Hiermee eindigt de serie in 4-2. Het is de eerste keer sinds 1998 dat Chicago, toen nog met Michael Jordan en Scottie Pippen, in de finale staat van de conference.

Voor de verandering was het bij de Bulls dit keer niet Rose die als topscorer van het veld stapte, maar Carlos Boozer. De forward speelde zijn beste wedstrijd in de playoffs en kwam op 23 punten en 10 rebounds. Rose voegde er 19 punten en 12 assists aan toe. De Hawks hadden geen antwoord op het spel van de Bulls, zowel verdedigend als aanvallend. Joe Johnson en Josh Smith konden gezamenlijk met 37 punten nog iets betekenen voor Atlanta, maar de rest van het team kwam niet in het stuk voor.

Het was de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor de Hawks, maar daar leek het niet op. De Bulls waren veel gedrevener en scherper. Na het eerste kwart was het verschil al tien punten, waarna Chicaga in de derde en vierde periode uitliep naar een voorsprong van twintig punten. En er was niets wat Atlanta kon doen. Al Horford reageerde na afloop een beetje moedeloos: “Waar veel mensen aan voorbijgaan is hoe goed dit team is in de breedte. Het leek wel alsof hun vijf starters nog gewoon fris waren. Ze bleven maar komen en komen en komen.”

Rose was na afloop natuurlijk een gelukkig man. “Het is een enorm grote stap voor ons om zo ver te komen in de playoffs. We hebben het de Hawks erg moeilijk gemaakt met onze verdediging. En nu wat Miami Heat, een  team met goede passers en schutters. Het worden schitterende duels.” En de guard heeft alle vertrouwen in een goede afloop. “Toen we van de zomer op trainingskamp waren, wisten we dat we een bijzonder team konden worden.”

Zondag staat in de finale van de Eastern Conference het eerste duel in de al verwachte ontmoeting tussen de Bulls en Miami Heat op het programma. Chicago heeft als eerste geplaatste het thuisvoordeel en de eerste twee duels worden in United Center gespeeld. In het reguliere seizoen wist Miami Heat geen van de drie onderlinge ontmoetingen met Chicago te winnen, maar het waren wel telkens enorm spannende duels. De Heat verloor het eerste duel met 99-96, daarna werd het 93-89 en in de laatste wedstrijd ging Miami met 87-86 onderuit. Dat belooft dus wat voor de komende serie.

Lees ook:Bulls stellen orde op zaken tegen Hawks
Lees ook:Hawks trekken stand gelijk met Bulls
Lees ook:Bulls pijnlijk onderuit tegen Hawks
Lees ook:Rose redt Bulls weer van nederlaag
Lees ook:Rose, Bulls met één been in conference finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.