NBA last trainingskampen en duels voorseizoen af

De onderhandelingen tussen eigenaren, NBA en de spelersunie die telkens maar geen resultaat opleveren, eisen nu hun tol. De NBA heeft alle trainingskampen afgelast als ook de duels in het voorseizoen van 9 tot en met 15 oktober. Het gaat om 43 wedstrijden. De beslissing komt als verwacht, nadat hernieuwde onderhandelingen donderdag geen doorbraak brachten. De start van het reguliere seizoen staat gepland voor 1 november, maar de kans lijkt klein dat er voor die tijd een akkoord wordt gesloten.

Tijdens de onderhandelingen donderdag bleken de partijen nog veel te ver van elkaar vandaan te zitten om ook maar in de buurt te komen van een overeenkomst. “Helaas zijn we op het punt aangekomen dat er op de kalender geen ruimte meer is om de trainingskampen en de eerste wedstrijden in het voorseizoen te spelen”, stelde NBA-onderhandelaar Adam Silver in een verklaring. De lockout duurt nu sinds 1 juli.

Ondertussen lijkt NBA-voorzitter David Stern het ook niet meer te weten. Op de vraag of hij denkt dat er nog genoeg tijd is om tot een akkoord te komen antwoordde hij kortaf dat hij dat niet weet. “Ik kan hier niet op reageren. Ik kan het niet. Ik geen antwoord op deze vraag”, zei hij haast hulpeloos. Met de afgelasting krijgen de partijen nog twee weken speling om tot een oplossing te komen. Om geen wedstrijden in het reguliere seizoen te verliezen moet er medio oktober een akkoord liggen. Na de onderhandelingen donderdag lieten beide groepen weten dat ze volgende week weer om tafel hopen te gaan.

In 1998 was de NBA voor de laatste, en enige, keer  zo dicht bij het verliezen van duels in het reguliere seizoen. Toen speelde elk team uiteindelijk 50 duels in plaats van 82.

Lees ook:Partijen lijken dichter bij oplossing lockout
Lees ook:Onderhandelingen lockout NBA nog zonder resultaat
Lees ook:Partijen stemmen donderdag over nieuwe overeenkomst
Lees ook:Partijen onderhandelen verder over lockout
Lees ook:NBA, spelersunie onderhandelen donderdag verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.