Heat, Thunder lopen tegen eerste verlies aan

Miami Heat en Oklahoma City Thunder zijn niet langer ongeslagen. De enige twee teams zonder nederlaag gingen voor de eerste keer dit seizoen onderuit. De Heat verloren voor eigen publiek in een off night voor Dwyane Wade met 100-92 van de verrassende Atlanta Hawks. De Thunder moesten in een gevecht tussen de topteams in de Western Conference hun meerdere erkennen in de oude garde van de kampioenen uit Dallas: 100-87.

De Heat begonnen sterk aan het duel en liepen uit naar een voorsprong van tien punten. Maar de ploeg van Erik Spoelstra heeft moeite met de zone defensie en dat was precies waar de Hawks op hoopten. De wissel naar deze verdediging hield James en Wade ver van de basket. Beide spelers namen veel jump schoten en terwijl James met 28 punten goed op dreef was, kwam Wade niet verder dan 12 punten en slechts 4 schoten van zijn 17 pogingen.

De Thunder kenden op bezoek bij de Mavs ook niet hun beste avond. Het schotpercentage lag net op veertig procent, terwijl Dallas bijna vijftig procent van zijn schoten raakte en ook met meer energie op het veld leek te staan dan Durant en co. Dirk Nowitzki was goed voor 26 punten. De NBA-kampioenen mogen dan wat ouder zijn, basketballen kunnen ze en de Thunder moeten in de rest van het seizoen zeker rekening houden met het team van coach Rick Carlisle.

Maar deze nederlagen stonden niet op zichzelf. Het was bijltjesdag voor de topploegen in de NBA. Zo ging New York Knicks in het eigen Madison Square Garden pijnlijk onderuit tegen Toronto Raptors. Ondanks 35 punten van Carmelo Anthony waren de Raptors met 90-85 te sterk. Ook San Antonio Spurs verloor. De ervaren ploeg van coach Gregg Popovic verloor met 106-96 van de jonge Minnesota Timberwolves, waar Kevin Love weer een double-double scoorde (24 punten, 15 rebounds).

Verder was er nog een verliespartij voor Orlando Magic. Voor eigen publiek waren de matige Detroit Pistons te sterk voor Dwight Howard en co. Howard kwam niet verder dan 19 punten en slechts 7 rebounds en pakte in het vierde kwart zijn zesde fout en moest het veld in de slotminuten verlaten. Magic kon het zonder Howard niet bolwerken tegen Detroit: 89-78.

Boston Celtics was de enige uitzondering op alle verliespartijen. Bij de Celts was het de Ray Allen-show die tegen Washington Wizards zes van zijn zeven driepunters raakte. Mede dankzij zijn 27 punten was Boston met 100-92 te sterk voor Washington.

Lees ook:James, Wade & Heat klaar voor seizoen
Lees ook:James leidt Heat naar moeizame zege
Lees ook:Bulls, Thunder winnen ook tweede duel
Lees ook:Thunder in Miami te sterk voor Heat
Lees ook:Heat, Bulls boeken simpele zeges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.