King James verslaat Orlando, Spurs winnen van Lakers

Miami Heat heeft donderdag het emotioneel beladen duel tegen Orlando Magic gewonnen. Of eigenlijk was het LeBron James die het duel won voor de Heat. De King was met maar liefst 51 punten goed voor bijna de helft van het totaal aantal punten van de Heat, die de Magic met 104-100 versloegen. Daarnaast pakte James nog 11 rebounds en gaf 8 assists.

Om aan te geven hoe zeldzaam deze score van James is: de laatste keer dat iemand minimaal 50 punten, 11 rebounds en 8 assist noteerde was op 21 januari 1989. En wie anders dan Michael Jordan was degene die dit presteerde.

James had vooraf al aangekondigd dat dit duel geen normale wedstrijd was voor hem en zijn teamgenoten. Voorzitter Otis Smith en coach Stan van Gundy lieten in de zomer hun twijfels blijken over de keuze van James om Miami Heat te verruilen voor Cleveland Cavaliers. Ze stelden dat James niet competitief genoeg was en voor de makkelijke weg koos.

LeBron was deze opmerkingen niet vergeten en was vanaf de eerste seconden van de wedstrijd vlijmscherp. Hij noteerde maar liefst 23 punten in het eerste kwart, het hoogste aantal ooit in een kwart gescoord door een speler van Miami. De uiteindelijke 51 punten waren het hoogste aantal dit seizoen in de NBA. Het was de negende keer dat James in zijn loopbaan 50 punten of meer scoorde.

Miami, dat de laatste vier duels heeft gewonnen. neemt door de zege de tweede plaats in de Eastern Conference weer over van Chicago Bulls. Orlando zakt door de nederlaag naar plaats vijf, achter Atlanta Hawks en heeft vier verliesduels meer dan de Heat.

Ondertussen was er donderdag ook nog een clash tussen twee rivalen uit de Western Conference, San Antonio Spurs en Los Angeles Lakers. Het duel tussen de nummers één en twee werd uiteindelijk in extremis gewonnen door de Spurs: 89-88. Net voor tijd tikte Antonio McDyess een fractie van een seconde voor de buzzer een misser van Tim Duncan binnen.

De Lakers verliezen de tweede plaats in het westen door de nederlaag aan Dallas Mavericks. San Antonio blijft met 41 zeges en slechts 8 verliespartijen de trotse koploper in de NBA.

Lees ook:Bulls weer te sterk voor Heat
Lees ook:Ontketende James en Heat verslaan Lakers
Lees ook:James scoort zevende keer op rij 2.000 punten
Lees ook:Heat verliezen tweede duel op rij, Bryant scoort weer 40 punten
Lees ook:Heat nemen genadeloos revanche op Spurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.